Blog

Hedef Belirlemedeki Belirsizlik


Konfor alanı ; içinde bulunmaya alıştığımız , bu ortamla baş etme konusunda tecrübe kazandığımız yerdir.Çok sıkıntı da yaşasak, hayat eziyet haline de gelse , bildiğimiz insanlarla bildiğimiz yollarla baş etmek de , konfor algısına sebep olur. İnsanoğlu her ortama alışır;iyiye de kötüye de ; yeter ki kısa zamanda uyumlansın. Uyumlandığı andan itibaren ise , farklı yol ve alternatif düşünme yeteneğini yavaş yavaş kaybetmeye başlar. Ortama alışmış, alışmışlık ise ,o yalancı konfor ve güven hissine bağlanmıştır. Mutsuzluk sıradan, hayal kırıklığı ise her hayatın olmazsa olmazıdır. Farklı bir kabul algısı benliği sarmıştır. Yavaş yavaş kolu kanadı kırılmaya başlar, ‘daha iyi’ kavramı ‘ütopya’, ‘başka seçenek’ ise ‘gerçekleşemeyecekler’ kategorisinde dosyalanır. Artık hayal kurmak bile, kişinin kendine hak görmediği eylemler arasında yerini almıştır.

İstemediklerimizi bilir, istediklerimizi hayal bile edemeyiz bazen. Tükenmişlik , bu zorlu mücadelede kaçınılmaz olur. İstediklerimizin ne olduğunu düşünmeye çalışırken, yıpranmışlık ve bu yıpranmışlık çarkının dişlilerine takılıp ezilmek ; hayatlarımızdaki iyiliklere ve güzelliklere odaklanmayı mümkün kılmaz.

Burada KOÇLUK devreye girer. Neredeyiz? Nasılız? Potansiyelimiz nedir? Hayat yolculuğumuzun nereye evrilmesini istiyoruz? Oturur büyük resme bakarız birlikte…

Kimse hayatına dayatılan bu yıpratıcı döngüye mahkum değildir. Alternatif her zaman vardır, sadece nefes alıp kendine bakmayı öğrenmek , başkalarından onay beklemek yerine kendi değerine odaklanabilme gücüne tekrar erişmek gereklidir. Sırf birileri motivasyonunuzu yok etmiş, gücünüzü emmiş, gerçek kimliğinizi unutturmuş, potansiyelinizi yok saymış diye ; o pek konforsuz ‘konfor’ alanlarına mecbur değilsiniz. Kişinin kendi varlığına saygı duyması, başkalarının çarpık söylem ve davranışlarıyla değil, , kendi farkındalığıyla kendini ayağa kaldırması hiç de zor değil. Herkesi bir kenara bırakıp, kendinizi ayağa kaldırıp , gerçek potansiyelinizle hedef belirleme zamanınız gelmedi mi?Sizi tüketen konfor alanını elinizin tersiyle itip, huzur , keyif, neşe ve varlığınızın onurlandırıldığı konfor alanına yol alma vaktiniz gelmedi mi hala?