Blog

Mutluluğa Yolculuk


MUTLULUĞA YOLCULUK

Sakin bir yerde oturun ve gözlerinizi bir dakikalığına kapatın. Hayatınızda en mutlu olduğunuz anı düşünün. Belki kahkahalar atıyorsunuz, belki sadece huzur var, belki de güven duygusu hakim, yada duygularınız coşmuş, dans ediyor olabilirsiniz, şarkı söylüyorsunuz belki, yada size bir şeyler anlatıyor değer verdiğiniz biri. Gidin o ana, o bedeninizdeki mutluluğun kaynağı ne sizce? Nasıl bir koku geldi burnunuza o an? Sevdiğinizin kokusu, parfümü, yada belki çiçekler, belki de pişen yemeğin yada kurabiyelerin kokusu… Hava nasıl? Hafif bir serinlik mi var, yoksa buz gibi olmasına rağmen titreyen bedeninizin soğuktan değil de, heyecandan mı titrediğini düşünüyorsunuz? Gece mi gündüz mü? Duyduğunuz sesler neler? Şarkı mı, sevdiğiniz birinin sesi mi, kuş sesleri mi? Denizden gelen dalgaların sesi belki…Hangi renkler hakim ortamda? Oturuyor musunuz , ayakta mısınız? Belki de yaslandığınız güzel bir kalp var, onun gürültüsünden başka bir şey duyamadığınız ve duymak da istemediğiniz…Bütün bu soruların cevaplarıyla gidebildiniz oraya. Bugün en mutsuz anınızda bile aklınıza gelen o sahne, çapalanmış hatıralarınızda demek ki. Gözlerinizi kapatıp o ana gittiğinizde bile, sizi olduğunuz durumdan çıkarıp gülümsetebiliyor. O andaki gibi çarpıyor kalbiniz, o kokuyu yanınızda gibi duyuyorsunuz, o sesler, o sözler sanki şimdi söyleniyor, kulağınızda yankılanıyor. Ne güzel geldi değil mi? İlk mutlu anımsama sonrası belki de bir hüzün çöktü içinize, neden geçmişte kaldığını düşündünüz o mutlu anların. Nasıl bir daha aynı şekilde hissedebileceğinize dair en ufak bir fikriniz yok belki de.

Şimdi düşünün ve yüksek sesle kendinize sorun ve yüksek sesle cevaplayın ;

Bugün sizi mutsuz eden anlar hangileri?

Bugün sizi mutsuz eden ne yok geçmişteki o güzel anıda?

O anıyı bilinçdışınızdan çıkardınız, bedeninize iyi gelen, güzel duygular uyandıran bir anıydı,iyi hissettirmişti, hala iyi hissettiriyor.

Sahi neler iyi hissettiriyor size bugünlerde?

Hayatınızda ne yada kimler olursa bazı anlar daha özel olur?

Şöyle de sorabiliriz soruyu aslında;hayatınızda ne yada kimler olmazsa daha fazla mutlu anı biriktirebilirsiniz?

Size iyi gelenleri çoğaltmak için neler yapabilirsiniz?

Size iyi gelmeyenlere katlanmak yerine nasıl bir değişiklik yapabilirsiniz hayatınızda?

Bu yolda size destek olabilecek kimler var?

Ne yaparsanız bu mutsuzluktan kurtulabilirsiniz?

Yeniden mutlu anılar biriktirmekten sizi alıkoyanlar neler yada kimler?

Bu alıkoyucular hayatınızda olmazsa ne olur?

Denemekten korkuyor ve konfor alanınızda mutsuzluğa boyun eğmeyi mi tercih ediyorsunuz? Denerseniz en kötü ne olur?

Tüm bu sorulara içten ve samimi yanıtlar verdiyseniz çözümler kafanızda dolaşmaya başladı demektir. İnsanın kendine yaptığı iyiliği de kötülüğü de bir başkası ona yapamazmış derler. Başkalarından onay beklerken hayat geçmekte. Kimse sizin yaşadıklarınızı sizin gönlünüz ve sizin tecrübelerinizin getirdikleriyle yaşamadı. Aklınızı çelmeye çalışanları, kendi korkularını size yansıtanları, gücünüzü yok saymaya, yapacaklarınızın haşmetinden haset ederek sizi durdurmaya çalışanları görmezden gelin. Yaptığınız planları kendinize saklayın ve siz hazır hissettiğinizde harekete geçin. Herkes her şekilde konuşacak, tıkayın kulaklarınızı. Evet ben yaptım, ben böyle düşündüm, böylesi benim için iyi olacak deyin ve geçin. Olursa güzel anılar biriktirme şansınızı denemiş olursunuz; olmazsa, oradaki planı değiştirip yeni planınızla onlarca kez daha sahneye çıkma şansınız olur. Keşke demektense, iyi ki demek her zaman iyidir.