Blog

Kitapseverin Kırmızı Çizgisi


Okuma alışkanlığınız varsa, asla yalnız değilsinizdir. O kitaplar; dosttur, arkadaştır, sevgilidir, ailedir, vazgeçilemeyenlerdir.

Kitap kurtları bilir, her birinin ayrı bir aurası vardir sizi çeken..

Bazen bir satır, bazen bir kelime, bazen tümdeki çıkarım; yeni ufuklar, yeni dünyalar, yepyeni bakış açıları getirir. Okudukça düşünür, düşündükçe hissedersiniz.

Farklı dünyalara yolculuk, farklı dile getirmelere hayranlık, farklı bakış açılarına hoşgörü, ve kendi çıkarımlarınıza kocaman bir dünya yaratırsınız.

Beyin düşünüp görselleştirdikçe yaşıyormuş gibi algılar. Kitaptaki bir yaşanmışlık, siz tecrübe etmişçesine farklı yollar açar beyinde. Farkındalik, vizyon ve bakış açısı gelişir. Değişir, dönüşürsünüz. Her kitabın adı, her satırı hatırlanmaz ama okurken düşünüyor olmanızın size kattıkları, söylemlerinizde, davranışlarınızda, empatik bakışınızda mutlaka değişime sebep olur.

Değişim güzeldir; iyiye, yeniye kendimize dönmeye, başkalarına tavrımıza yeniden güncelleme getirir. Yargılamadan anlayabilmek, konuşmadan dinleyebilmek, tıpkı okurken bir kitabın sayfalarını çevirmek gibi diğer insanları da okuma imkanı verir size.

Yıllar önce okuduğunuz bir kitabı, dönüp tekrar okurkenki algınızıın farklı olduğuna şaşırmanız bile; hayatta aldığınız yolun ne kadar çok ve anlamlı olduğunu gösterir.

Her sayfanın kokusu farklıdır kitapta. Her kitap kapağının ismi başka gelir parmaklara, kenarını katladığınız o sayfa, altını çizdiğiniz o satır, hep bir şeyler anlatır. O yüzdendir ki, kitap aşıkları kıyamaz kitaplarına.

Ödünç kitap isteyen, canını alsa daha iyidir mesela …Yenisini alır hediye eder, ama asla kendi kitabını veremez. Kitapla kurulan bağ, bambaşkadır çünkü. Kendi hislerindir kitap, kendi düşüncelerin, hüznün, gülümsemen. Bazen seni yerden yere vuran bir cümlede, sadece kitapla senin aranda kalmasını istediğin duyguların. Kendinle ilgili her şeyi verecekmişsin gibi gelir , kitaplarından biri ödünç istenildiğinde, için sıkılır, özeline girilmiş, sınırların çiğnenmiş hissedersin.

Kitaplar senin hayat örüntündür çünkü, orada hep bulunsun, yaşamına kattıklarıyla hatırla istersin geçtiğin yolları, geçirdiğin yılları.

Sözcüklerin tılsımı, düşüncelerin yazıda okunabildiği, sayfa hışırtılarının varış noktasına kattığı heyecandır kitap.

Ne olur kitaplarımızı bizden ödünç istemeyin. Biz kitap severler, yeni kitaplar önerelim sizlere. Kendi zihin yolculuğunuzda, size ait düşünce ve düşlerinizde kaybolmayı deneyimleyin. İnanın kitaplarınız varsa, yalnız değilsiniz.