Blog

Sorumluluk Alma Cesaretin Var Mı?


Kaçıp gitmek mi cesaret,durup savaşmak mı?pes etmekle yaşayamayacağını düşündüğün hayal kırıklığı, aslında sen olmayasın?Savaşarak güçlenmek,zorlukların üstesinden gelme gücünü kendinde bulmak yerine ,koşarak kaçmaya çalışanlara sözüm,.Her yerden herkesten, her şeyden kaçabildiğini sanırsın ama gittiğin her yere götürdüğün kendindir aslında kaçıp uzaklaşmak istediğin.O kendinden de kaçamazsın işte.Cesaret sandığın kaçmanın aslında korkalığın olduğu gerçeğiyle yüzleşmeye cesaretin yoktur belki de olamaz mı?Seni kaçıp gitmeye güdüleyen sorumluluk alma duygusu , ancak yetişkin beyninin karar mekanizmalarına göre olan bir cesarettir belki de, ve sende eksik olan da bu olabilir mi,0-6 yaştan gelen bir travman seninle akıl oyunları oynuyor olabilir mi?

Çocuk ve yetişkin yürürken ,havlayarak onlara doğru koşan bir köpekten çocuk kaçar , yetişkin başetmeye çalışır,güvenir kendine ve becerilerine.Çocuk sadece deneyimlemediklerinle başetme becerileri geliştiremediğinden kaçıyordur,henüz olmayan yaşam tecrübesi ,beyninde o becerileri oluşturacak yolları oluşturamamıştır çünkü.

Sen hangisisin sor bakalım kendine? Yolları oluşmamış bir çocuk mu? Yoksa yolları kullanabilecek bir yetişkin mi, sorumluluk almaya cesareti olan?

Burçin Kızak